PVC stolarija Aluminijski sustavi Novosti Reference O nama Kontakt
 
PVC sustavi:
System 76
Koemmerling 88 plus
Koemmerling EuroFutur
AluFusion
PVC rolete
Grilje i škure
Boje i dekori
Konfigurator ulaznih vrata >
Katalog:
 
Vezani sadržaji:

Alpro Šardi AluFusion - jedinstven spoj

Ideja o kombiniranju pozitivnih svojstava PVC-a (superiorna izolacijska svojstva, ekonomičnost) i aluminija (unutarnja čvrstoća, stabilnost, proširene mogućnosti korištenja boja) nije nova. Međutim, od samog početka javlja se problem: zbog klinastog spajanja i različitog "rada" materijala pri promjeni temperature dolazilo je do deformacija i takozvanog "bimetal" efekta.

KÖMMERLING je bio predvodnik u osmišljavanju spojeva bez naprezanja, i već ranije patentirani sustav AluClip je omogućio do tada nezamislive dimenzije elemenata, i uz to je ponudio i cijeli spektar novih dizajnerskih mogućnosti.

Novim svjetskim patentom AluFusion®, ideja je dovedena do savršenstva. Korištenjem tupog spoja izduživanje i skupljanje profila je omogućeno i uzdužno kontrolirano, i u potpunosti je izbjegnut bimetal efekt.

AluFusion® je odlično rješenje za sve građevinske projekte od kojih tražite lijepu optiku i stabilnost aluminijskog profila, ali i superiorne vrijednosti toplinske i zvučne izolacije PVC-a koje sam aluminij ne može postići. Zahvaljujući izuzetnoj statici, AluFusion predstavlja idealan proizvod za velike površine prozora (do 3,5m visine). Jedinstven spoj ova dva materijala donosi višestruku uštedu u svim fazama, od nabave materijala i izrade do energetske potrošnje - krajnje aktualnog problema učinkovitosti kojim ćemo se zasigurno i u budućnosti sve više baviti.

AluFusion® je patentiran, zaštićen sustav (europski patent EP 1 877 640 B1, vrijedi za obje ugradbene dubine - 70 i 88 mm) i nositelj niza međunarodnih i hrvatskih priznanja - između ostalog, ugledne austrijske ekološke nagrade Daphne - Spirit of Environment za napore u očuvanju okoliša i energetsku učinkovitost (AluFusion je prvi prozorski sustav uopće koji je u 25 godina dodjeljivanja dobio ovo priznanje) i zlatne medalje za kvalitetu na međunarodnom sajmu graditeljstva u Zagrebu.

 

Izradu internetske stranice sufinancirala Europska unija iz Fonda za regionalni razvoj.
Koemmerling ISO_CE Feal
Greenline
Alpro Šardi 2017. All rights reserved.   .:.    Design Buzz Guerrilla 2017 ©